Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Air Purifier Factory. » Apakah komponen penting pembersih udara?

Apakah komponen penting pembersih udara?

Views:16     Pengarang:Pengilang Pembersih Air China     Masa Terbitkan: 2021-06-24      Asal:https://www.olansichina.com/

Apakah komponen penting pembersih udara?

Apakah komponen penting pembersih udara?

Apabila ia datang kepada apa yang aChina Air Purifier.boleh lakukan, kebanyakan orang sudah sedar. Sebagai hakikatnya, mereka memahami bagaimana untuk mendapatkan yang terbaik dari perkakas tersebut tanpa kerumitan. Walau bagaimanapun, mereka seolah-olah ketinggalan di satu kawasan. Ini mempunyai pengetahuan mengenai komponen pembersih udara. Sebenarnya, untuk mendapatkan yang terbaik dari mereka, adalah penting anda memahami bagaimana mereka telah direka. Ini akan membolehkan anda mengetahui bagaimana mereka boleh berfungsi sebaik sahaja dipasang di pelbagai ruang.


Adakah anda tertanya-tanya apa komponen pembersih udara Olanssi akan menjadi seperti? Sekiranya anda tidak tahu, terdapat komponen yang berbeza yang dibuat oleh peralatan ini. Ini sangat penting apabila ia datang kepada bagaimana mereka boleh berfungsi semasa digunakan. Sekiranya anda kurang mengetahui tentang komponen / bahagian, anda pasti akan berjuang untuk membeli yang tepat untuk ruang anda.

Pembekal pembersih udara olansi (13)

Berikut adalah penyelesaiannya

Tidak perlu cuba merakam otak anda lagi. Ini kerana anda telah datang ke tempat yang betul di mana segala-galanya mengenai komponen pembersih udara China akan diturunkan. Sebelum mana-mana sahajapengilang pembersih udara.Atau kilang pembersih udara, sangat disyorkan untuk membaca butiran di bawah.


Apa yang patut anda ketahui

Sebelum bercakap tentang pelbagai komponen pembersih udara olansi, terdapat beberapa fakta yang perlu anda fahami. Secara umumnya, pembersih udara adalah pelbagai jenis. Ini boleh menjadi teknologi HEPA, ion negatif, teknologi karbon diaktifkan, teknologi Ozon dan UV. Setiap pembersih udara ini mempunyai ciri dan fungsi yang berbeza. Dalam erti kata lain, mereka telah dibuat untuk menjalankan fungsi yang berbeza apabila digunakan.


Berdasarkan fakta yang dinyatakan di atas, agak jelas bahawa pembersih udara dibuat secara berbeza. Ini bermakna mereka datang dengan komponen yang berbeza. Walau bagaimanapun, setiap pembersih udara yang telah dibuat untuk mempunyai beberapa komponen yang sama. Terlepas dari apa yang telah mereka buat, mereka mesti mempunyai komponen ini. Butiran di bawah akan menjelaskan beberapa komponen sedemikian.


Perkara utama untuk diperhatikan

• Terdapat 5 jenis pembersih udara yang berbeza dengan masing-masing menjalankan fungsi yang unik

• Setiap pembersih udara mempunyai beberapa komponen yang sama

• Jika anda boleh mengetahui pelbagai komponen, sedemikian akan membolehkan anda memahami prestasi pembersih udara China


Penapis

Penapis adalah komponen yang sangat penting dalam semua pembersih udara yang akan anda jumpai di pasaran. Satu-satunya perkara ialah mereka biasanya bekerja dalam prinsip yang berbeza dan unik semasa cuba membersihkan udara di ruang anda. Sebagai contoh, penapis dalampembersih udaraDengan teknologi HEPA berfungsi dengan berbeza dari yang berfungsi dalam teknologi karbon diaktifkan. Sama seperti bunyi, penapis bertujuan untuk menangkap zarah yang ada di rumah anda. Ini boleh menjadi rambut haiwan, serat dalam pakaian anda, debu dan lain-lain.


Ia biasanya dipanggil penapis HEPA. HEPA hanyalah akronim untuk udara zarah kecekapan yang tinggi. Fungsinya adalah untuk menangkap zarah di udara. Sesetengah zarah ini dapat dilihat sementara yang lain tidak boleh. Satu perkara yang anda perlu fahami tentang penapis adalah bahawa mereka cenderung sentiasa berbeza dari segi persembahan. Sebagai contoh, ada yang sangat berkesan ketika datang untuk menangkap zarah berbahaya di udara. Sebaliknya, terdapat beberapa yang tidak terlalu berkesan.


Bagaimana untuk mengetahui penapis udara yang baik

• Periksa penilaiannya. Dengan ini, anda akan tahu apa jenis zarah dikeluarkan

• Kualiti bahan seratnya adalah penting

• Ketegasan tenunannya juga penting


Pada asasnya, pembersih udara dengan lebih banyak media penapis jauh lebih baik dari segi prestasi. Elakkan penapis yang mungkin menyumbat lebih cepat. Ini kerana prestasi mereka akan jatuh dalam masa yang singkat. Sebelum menghubungi mana-mana kilang pembersih udara atau pengeluar pembersih udara, adalah penting anda tahu fakta ini.


Peminat itu

Ini adalah satu lagi komponen penting dalam pembersih udara China. Sebelum cuba merendahkan mana-manaPembersih Air Purifier., pastikan untuk bertanya soalan yang betul mengenai peminatnya. Ini kerana ia juga boleh memainkan peranan penting dalam menentukan bagaimana perkakas tersebut akan melaksanakan apabila diletakkan di mana-mana ruang untuk pembersihan udara. Ia adalah peminat yang bertanggungjawab untuk menarik udara melalui pembersih udara olansi anda. Kebanyakan masa, pengeluar pembersih udara akan membeli peminat dari syarikat elektronik lain. Seperti itu tidak boleh mengganggu anda dalam apa jua cara. Komponen utama kipas adalah motor, dan bilah. Untuk udara ditarik, bilah perlu berfungsi dengan sempurna.


Perkara utama

• Elakkan pembersih udara dengan peminat kecil terutamanya apabila ruang anda besar

• Sentiasa tanya pemberi pembersih udara untuk menjelaskan lebih lanjut mengenai peminat


Precipitator elektrostatik.

Apabila pembersih udara olansi disebutkan, perkara pertama yang datang kepada minda kebanyakan orang adalah bahawa pembersihan seperti itu berlaku dengan cara yang manual. Sebenarnya ialah pembersih udara berfungsi dengan cara yang paling automatik. Semasa anda menghidupkan butang, ia memulakan proses memurnikan udara di rumah anda. Terdapat satu komponen utama yang bertanggungjawab untuk proses automatik - precipitator elektrostatik.


Komponen ini biasanya dipasang secara manual oleh pengeluar pembersih udara. Ia datang dengan motor. Tidak ada yang sebenarnya teknikal mengenai precipitator elektrostatik. Satu-satunya perkara yang perlu diperhatikan ialah mereka bertanggungjawab terhadap perkakas tersebut secara automatik dan mengeluarkan zarah berbahaya dari udara. Sekiranya anda perlu mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana mereka bekerja, adalah disyorkan untuk menghubungi mana-mana kilang pembersih udara. Anda sentiasa boleh bertaruh bahawa pembekal pembersih udara yang tulen akan bersedia untuk menjelaskan segala-galanya mengenai komponen tersebut.

Pembekal pembersih olansi udara (20)

Kesimpulannya

Setelah melihat butiran di atas tentang komponen aOlansi Air Purifier., Terdapat setiap sebab untuk mempercayai bahawa anda telah memahami dengan baik bagaimana peralatan ini berfungsi. Sila ambil perhatian bahawa terdapat pembersih udara yang berbeza. Oleh itu, masing-masing mempunyai fungsi khusus mereka sendiri untuk dilaksanakan. Ini sangat penting untuk memastikan anda mendapat nilai yang baik untuk wang.


Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen