Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Alkaline Reverse Osmosis Air Purifier Air » Kebaikan dan keburukan RO Reverse Osmosis Hot and Cold Dispenser Purifier dengan sistem penapisan air alkali

Kebaikan dan keburukan RO Reverse Osmosis Hot and Cold Dispenser Purifier dengan sistem penapisan air alkali

Views:22     Pengarang:Pengilang Pembersih Air China     Masa Terbitkan: 2021-11-16      Asal:https://www.olansichina.com/

Kebaikan dan keburukan RO Reverse Osmosis Hot and Cold Dispenser Purifier dengan sistem penapisan air alkali

Kebaikan dan keburukan RO Reverse Osmosis Hot and Cold Dispenser Purifier dengan sistem penapisan air alkali

RO Reverse Osmosis Alkaline Dispenser Air Purifieradalah jenis sistem pemurnian air yang popular. Ia menggunakan teknologi osmosis terbalik untuk menghilangkan bahan pencemar dalam air minuman. Walaupun melabur dalam sistem pemurnian air osmosis terbalik (RO) boleh agak mahal untuk pejabat atau rumah anda, berbanding dengan kaedah pemurnian air yang lain, RO terbalik Osmosis Alkaline pembersih dispenser air cukup mudah dan lebih murah untuk mengekalkan.


Teknologi osmosis terbalik untuk penapisan air telah dibangunkan oleh tentera AS menjelang akhir tahun 1950. Apa yang bermula sebagai percubaan untuk mencari cara untuk menghilangkan garam dari air masin (terutamanya air laut) untuk menghasilkan air yang sesuai untuk digunakan oleh tentera AS di kawasan yang kasar Dan juga keluarkan bahan pencemar kimia tertentu seperti logam berat dari air, kini menjadi teknologi penapisan air yang popular dan boleh dipercayai yang digunakan oleh banyak rumah pada masa ini.

Kilang Purifier Air Olansi China (14)

Osmosis terbalik (RO) adalah prosedur di mana air (paip air, musim bunga semula jadi, air hujan, dan lain-lain) dipaksa melalui bahan atau membran dengan liang kecil (membran semi-telap), yang membolehkan molekul air yang lebih kecil berbanding dengan molekul yang lebih besar Seperti garam dan logam berat lain untuk ditapis. Proses ini membantu membersihkan air dengan memisahkan molekul air dari bahan pencemar lain.


Terlepas dari percubaan oleh syarikat utiliti air tempatan anda untuk memastikan air paip selamat dan bersih untuk minum, anda tidak dapat menjamin penyingkiran semua bahan pencemar di dalam air yang dibekalkan ke rumah anda. Oleh itu, mempunyai penulenan pembersih air osmosis yang terbalik di rumah atau pejabat anda adalah penting. Dalam artikel ini, kebaikan dan keburukan (iaitu, kelebihan dan kelemahan) mempunyai pembersih air osmosis RO yang terbalik dibincangkan. Ini akan membimbing anda apabila membuat keputusan untuk memasang pembersih dispenser air yang menggunakan teknologi osmosis terbalik di rumah atau pejabat anda.


Kelebihan RO Reverse Osmosis Alkaline Dispenser Air Purifier

1. Osmosis terbalik sangat berkesan dalam menghapuskan bahan pencemar

Ini adalah salah satu manfaat yang paling penting dari aRO Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier. Keberkesanannya dalam menghapuskan bahan pencemar telah menjadikannya mempunyai pelbagai aplikasi-dari rawatan air sisa kepada penapisan air di rumah kita. Proses penapisan secara beransur-ansur menghilangkan kira-kira 98% daripada bahan pencemar ini melalui membran separuh telap yang lebih halus dari bekalan air minum: natrium, kalsium, plumbum, sulfat, fluorida, arsenik, klorida, dan merkuri.


Proses yang digunakan oleh pemburuan pembersih air Osmosis ROVE yang lebih berkesan daripada penggunaan hanya penapis arang. Penapis arang tidak mampu mengeluarkan beberapa bahan pencemar.


2. Tenaga yang cekap

Ro Reverse Osmosis Penyuntur Dispenser Air Purifier menggunakan tekanan air dari bekalan air rumah anda. Tidak seperti penyulingan yang memerlukan elektrik dan haba, ia hanya memerlukan tekanan dari bekalan air anda.


3. Ia menyediakan air bersih biasa

Ro Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier disambungkan terus ke paip atau keran di rumah, menyediakan bekalan air minuman biasa dan bersih. Selepas beberapa ketika, anda mungkin tidak ingat terdapat sistem penapisan air yang dikaitkan dengan bekalan air di rumah anda.


4. Osmosis terbalik menghilangkan mineral juga dari air

Ro menghilangkan mineral seperti magnesium dan kalsium yang menyebabkan kekerasan di dalam air. Air keras mempunyai kesan negatif berikut:

• membentuk skala pada peralatan dan lekapan plumbing

• Membuat rambut anda berasa berlendir dan kulit anda berasa kering dengan segera anda meninggalkan bilik mandi.

• Menyebabkan pakaian anda untuk memudar lebih cepat daripada air yang dirawat

• Noda tab mandi dan tenggelam anda

• Pembaikan paip biasa

• Mencipta bintik-bintik putih pada barangan kaca dan air panas menjadikannya tidak menarik


5. RO Reverse Osmosis Dispenser Purifier Air Menjimatkan wang anda

Ia mengurangkan kos pembelian air botol, dan pembaikan paip tetap akibat kekerasan dalam air. Bergantung kepada bilangan air botol yang anda beli, apabila terkumpul selama setahun, ia menjimatkan jumlah dolar yang ketara setiap tahun.


6. Osmosis terbalik membuat rasa makanan lebih baik.

Ramai orang telah melaporkan bahawa makanan mereka lebih baik apabila mereka mula menggunakan air dariRo Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier.Ini disebabkan penghapusan kekotoran dan mineral dari air melalui osmosis terbalik. Bahan kimia dan mineral dalam bekalan air yang tidak dirawat dapat mengubah rasa makanan anda apabila anda memasak dengan air tersebut.


Walaupun panas, semasa mendidih air boleh membunuh bakteria yang hadir, pencemaran tertentu mungkin kekal di dalam air.


Kelemahan RO Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier Air

Sistem penapisan air osmosis terbalik mempunyai beberapa batasan, bagaimanapun, manfaat menggunakan pembersih air osmosis reverse reverse yang diseripkan seperti yang diketengahkan dalam artikel ini melebihi batasannya untuk kebanyakan rumah.


1. Menyesuaikan diri dengan rasa air yang berbeza

Pada mulanya, anda mungkin tidak suka rasa air yang dihasilkan olehRO Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier. Ini kerana proses osmosis terbalik mengambil beberapa mineral yang anda mungkin telah digunakan di dalam air. Rasanya boleh menjadi luar biasa. Walaupun, sesetengah orang menganggap mineral ini seperti kalsium yang diperlukan untuk tubuh yang sihat, pada hakikatnya, mineral ini diserap oleh tubuh anda ke dalam aliran darah anda dari makanan yang anda makan setiap hari.


2. Memerlukan perubahan pra-penapis yang tepat pada masanya

Penapis pra-penapis pembersih air osmosis pembersih air yang terbalik melindungi membran separa permeable semasa proses osmosis terbalik. Kegagalan untuk mengubah pra-penapis ini tepat pada masanya boleh merosakkan membran yang digunakan semasa osmosis terbalik. Bagaimana? Membran RO boleh hancur oleh klorin percuma.


Ini mungkin memerlukan penggantian sistem penapisan air keseluruhan. Walaupun tidak ada cara yang lebih mudah untuk mengetahui apabila ini boleh berlaku, untungnya, anda hanya perlu menukar penapis bijih ini setiap tahun.


3. Kadar aliran air adalah lebih rendah daripada yang dijangkakan

Ro Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier menghasilkan air pada tekanan yang lebih rendah daripada yang dijangkakan. Walaupun untuk kebanyakan rumah, air yang dihasilkan melalui pembersih dispenser air RO mungkin cukup setiap hari, anda mungkin perlu bersabar untuk sistem RO untuk menjana semula lebih banyak lagi jika anda menggunakan banyak air setiap hari.

Olansi China Air Purifier Factory (13)

Kesimpulannya

Sekiranya anda memerlukan sistem penapisan air yang terbaik untuk rumah atau pejabat anda, pembersih pembersih air osmosis yang terbalik adalah sistem pemurnian air terbaik untuk anda. Walaupun batasannya, kelebihan yang disenaraikan dalam artikel ini adalah sebab mengapa penggunaan pembersih dispenser air RO telah menjadi sangat popular. Minum air yang selamat dan bersih bebas daripada bahan pencemar adalah penting untuk kesejahteraan kami. Untuk lebih lanjut mengenai kebaikan dan keburukan ROReverse Osmosis Hot and Cold Dispenser PurifierDengan sistem penapisan air alkali, anda boleh membuat lawatan ke Olansi China dihttps://www.olansichina.com/water-purifier.html.Untuk maklumat lanjut.

Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen