Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Penjana Air Disinfektan » Olansi Mini Rumah menggunakan Sodium Hypochlorite Penjana Air Disinfektan Elektrolisis Mesin Disinfektis Air untuk Pembersihan Pembasmian

Olansi Mini Rumah menggunakan Sodium Hypochlorite Penjana Air Disinfektan Elektrolisis Mesin Disinfektis Air untuk Pembersihan Pembasmian

Views:2     Pengarang:Pengilang Pembersih Air China     Masa Terbitkan: 2021-11-02      Asal:https://www.olansichina.com/

Olansi Mini Rumah menggunakan Sodium Hypochlorite Penjana Air Disinfektan Elektrolisis Mesin Disinfektis Air untuk Pembersihan Pembasmian

Olansi Mini Rumah menggunakan Sodium Hypochlorite Penjana Air Disinfektan Elektrolisis Mesin Disinfektis Air untuk Pembersihan Pembasmian

Air elektrolisis telah selama beberapa dekad yang lalu mendapat populariti dan aplikasi yang luas dalam penjagaan kesihatan, industri makanan, dan sektor persekitaran. Dengan peningkatan cabaran keselamatan dan kebersihan kerana wabak COVID-19 yang telah meletakkan banyak beban kepada ekonomi dunia dan sistem penjagaan kesihatan, air elektrolisis telah banyak digunakan dalam bidang klinikal, industri makanan, di rumah persendirian kita, dan pejabat untuk pencegahan dan kawalan jangkitan. Penyelidik telah melaporkan bahawa air elektrolisis adalah berkesan dalam menyahaktifkan beberapa virus pernafasan dan virus yang bertanggungjawab untuk penyakit kaki dan mulut.


Memandangkan kepentingan air elektrolisis dan kemajuan dalam teknologi elektrolisis air, beberapa syarikat telah mula menghasilkan mesin air elektrolisis mudah alih atau Olansi seperti Ecasol, CliTech, Avenova, Microcyn, Ecoone, dan, MicroSafe. Mesin disinfektan air Elanssi elektrolisis adalah peranti mudah alih yang menghasilkan air elektrolisis di dalam dan atas permintaan dengan menggunakan elektrik ke campuran garam meja (sebagai satu-satunya bahan tambahan kimia) dan paip air dalam peranti. Proses ini memecah unsur kimia dalam larutan garam untuk membentuk disinfektan yang lebih berkesan daripada peluntur.

Htb1mv3mbdfvk1rjssspoq6zfnpxa1.

Air elektrolisis yang dihasilkan adalah penyelesaian yang mengandungi asid hypochlorous (hocl) yang mampu membunuh bakteria, virus dan kulat; dan telah digunakan dengan ketara dalam peperangan terhadap jangkitan koronavirus. Ia sangat berkesan pada pH antara 6.5 dan 7.5. Mesin disinfektan air Elektrolisis Olansi dikalibrasi sejajar dengan arahan pengeluar untuk peranti untuk menghasilkan atau menjana air elektrolisis (termasuk klorin pada kepekatan tertentu) pada pH tertentu (dari 6.5 hingga 7.5). Kit pemantauan pH yang dikalibrasi pada carta warna dimasukkan ke dalam peranti.


Bagaimana Olansi Electrolyzed Water Wisher Works berfungsi.

Olansi elektrolisis air disinfektan mesin berfungsi melalui proses elektrokimia yang dipanggil elektrolisis. Elektrolisis adalah proses di mana bahan kimia diuraikan secara kimia dengan melewati arus elektrik melalui penyelesaian bahan yang mengandungi ion. Proses ini berlaku dalam ruang elektrolitik yang terdiri daripada negatif (katod) dan elektrod positif (anod) yang dipisahkan dan direndam dalam penyelesaian bahan kimia yang mengandungi ion yang negatif dan positif yang dikenakan. Semua yang diperlukan adalah garam meja!

• Tuangkan paip atau air sulingan ke dalam mesin disinfektan air Elektrolisis Olansi sehingga tanda yang ditunjukkan pada mesin

• Tambah jumlah garam jadual yang diperlukan oleh pengeluar di manual user

• Gantikan tudung dan sambungkan ke bekalan kuasa

• Kuasa pada mesin dan tunggu tempoh masa tertentu seperti yang dinyatakan dalam manual pengguna

• Sahkan bahawa jalur ujian pH bertukar menjadi ungu. Ini menunjukkan air elektrolisis (asid hypochlorous) sedia untuk digunakan.


Mesin disinfektan air elektrolisis olansi direka untuk pengeluaran air berasid berasid (melalui elektrolisis berterusan) atas permintaan dan secara tempatan menggunakan larutan garam garam meja (digunakan dalam memasak) dan paip air.


Proses kimia: Semasa proses elektrolisis larutan garam, molekul kedua-dua garam meja (NACL) dan air paip (H2O) menjalani perubahan kimia dan dipecah menjadi asid hypochlorous (hocl) dan natrium hidroksida (NAOH). Proses elektrolisis terdiri daripada dua reaksi separuh iaitu tindak balas pengoksidaan dan pengurangan. Reaksi pengoksidaan berlaku dalam anod ruang elektrolitik peranti, sementara reaksi pengurangan berlaku di katod bilik elektrolitik. Kedua-dua tindak balas separuh yang berlaku di dalam ruang elektrolitik dipisahkan oleh diafragma.


Perwakilan diagrammatic asas proses elektrolisis yang berlaku di ruang elektrolisis mesin air disinfektan Elektrolisis yang ditunjukkan di bawah:


Ciri-ciri Utama Mesin Disinfektan Air Elektrolisis Olansi

Beberapa ciri utama mesin disinfektan air elektrolisis Olansi adalah:

• Elektrolisis yang berterusan

• menggunakan bekalan kuasa fasa tunggal

• Menghasilkan air elektrolisis pada pH antara 5.0 dan 7.5

• Menjana kandungan klorin yang berkesan kurang daripada 120 ppm (bahagian per juta)

• kos efektif berbanding pembelian biasa bahan kimia seperti peluntur untuk pembersihan dan pembasmian

• Pembasmian disinfektan adalah hocl) asid hypochlorous. Ia benar-benar selamat (jika dimakan secara tidak sengaja) dan tidak menjengkelkan.

• Ia mesra alam, tidak toksik, dan selamat

• Ia sangat berkesan berbanding peluntur klorin kerana ia membunuh spora bakteria, virus, dan kulat dan menghalang mereka daripada berkembang.


Aplikasi air elektrolisis

Air elektrolisis yang dihasilkan oleh mesin mempunyai potensi pembasmian dan pensterilan yang kuat menjadikannya sesuai untuk pelbagai aplikasi di bawah:

• Rumah pembasmian kuman dan sanitasi: Air elektrolisis digunakan dalam membasmi daging lembu, Chevron (daging kambing), papan pemotongan, lantai bilik mandi, dan sebagainya. Ia juga digunakan sebagai pembersih tangan. Ia boleh digunakan untuk membasmi udara di ruang tamu kami untuk memperbaiki kualiti udara dalaman dengan menggunakan misters. Dos air elektrolisis boleh ditambah ke tangki penyimpanan air untuk membasmi dan mensterilkan air minuman.

• Membasmi Restoran: apabila diminta, menjana air elektrolisis menggunakan paip paip atau air suling, garam meja, dan elektrik. Gunakannya mencuci, membasmi kuman, dan membersihkan sayur-sayuran, buah-buahan, ikan, ayam, daging, dan makanan laut. Pastikan anda membersihkan semua permukaan yang membuat hubungan dengan makanan.

• Ternakan: Mengekalkan persekitaran yang dibersihkan untuk ternakan mewujudkan persekitaran yang selamat untuk haiwan untuk hidup. Ini boleh dicapai dengan menggunakan air berasid berasid untuk membasmi dan mengawal aktiviti mikroba bakteria, kulat, dan virus dalam persekitaran ternakan.

• Pasaraya: Disinfect semua permukaan yang bersentuhan dengan makanan di kedai roti, puncak kaunter, penghantaran, dan butherius

• Klinik Pergigian: Air elektrolisis digunakan di klinik pergigian untuk alat pembasmian dan untuk pembersihan lisan.

• Penjagaan luka: digunakan untuk membasmi luka dan membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

H1fd6ab 15541647508 9D3FB65B25994BBK

Kesimpulannya

Air elektrolisis adalah pembasmian kuman yang berkesan dengan pelbagai aplikasi penting. Oleh itu, keperluan untuk alat penjanaan air elektrolisis yang berpatutan, selamat, dan mesra alam seperti mesin disinfektan air olrolised Olansi. Fleksibiliti dan kemampuannya menjadikannya berguna di rumah persendirian, pejabat, pasar raya, roti, butcherius, dan lain-lain untuk menghasilkan air elektrolisis di dalam dan atas permintaan. Untuk lebih lanjut mengenai penggunaan rumah mini olansiSodium Hypochlorite Penjana Air Disinfektan Electrolyzed Water Disinfect MachineUntuk membersihkan pembasmian, anda boleh membayar lawatan keOlansi Chinadi sinihttps://www.olansichina.com/disinfectant-water-generator.html.Untuk maklumat lanjut.

Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen