Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Pembersihan Udara » Top 6 Air Purifier untuk mengurangkan VOC

Top 6 Air Purifier untuk mengurangkan VOC

Views:0     Pengarang:Editor tapak     Masa Terbitkan: 2016-04-20      Asal:Tapak

Top 6 Air Purifier untuk mengurangkan VOC

Cara terbaik untuk mengurangkan tahap VOC dalaman ialah pengudaraan dan kawalan sumber. Apabila pilihan ini terhad atau anda mempunyai pelbagai sensitiviti kimia (MCS), anda boleh menggunakan pembersih udara dengan teknik kawalan gas aktif dan bau. Kami telah mengkaji dan menyusun senarai tujuh pembersih udara VOC terbaik di ruang tertutup.


Kami juga termasuk senarai VOC Air Purifiers untuk memudahkan proses pemilihan anda.


Di sini kita pergi.


Apakah sebatian organik yang tidak menentu?


Sebatian organik atau VOC yang tidak menentu dilepaskan ke udara dalam bentuk gas dan stim dari cat, minyak wangi, penyegar udara, produk pembersihan, perabot atau merokok, memasak atau membakar kayu.


Sebatian organik yang tidak menentu adalah formaldehid, toluena, benzena dan etilena glycol. Pendedahan jangka panjang kepada VOC boleh menyebabkan banyak masalah kesihatan, termasuk risiko kanser.


Teknologi Penapisan VOC:


Teknologi untuk mengawal sebatian organik yang tidak menentu, bau dan gas di udara termasuk:


  • Penjerapan kimia (karbon diaktifkan biasanya digunakan sebagai bahan penjerapan),

  • Photocatalytic Oxidation (PCO),

  • Plasma, dan

  • Penjana ozon.


Penjerapan kimia adalah kaedah umum pembersih udara mudah alih.


Senarai Penghawa Udara VOC:


Berikut adalah senarai yang boleh anda ikuti:H653F8E68A5F240E4B079EC4748E4E52BC. Htb1jok_bl1h3kvjszfbq6zsmxxay. H49eb0177272b4cb9bdcef61c30356364l.
Hlb1hcjxsqzok1rjszflq6yi4vxac. Htb1iqnzahus3kvjszkbq6xqkfxau. Htb1tu4ua4z1gk0jszsgq6yvwpxah.✓ Lapisan tebal karbon diaktifkan atau medium penjerapan


Jumlah bahan yang diserap dalam penapis gas dan bau adalah berkadar terus dengan kesan kawalan VOC. Hanya mereka yang mempunyai karbon yang lebih aktif atau bahan penjerapan lain yang dipilih. Bahan penjerapan biasa adalah seperti berikut:


  • Karbon diaktifkan

  • Alumina diaktifkan

  • zeolite.

  • kalium iodida.

  • Mineral tanah


Hanya penapis media penjerapan granular atau butiran yang boleh dipilih. Elakkan penggunaan penapis plat karbon diaktifkan yang diaktifkan, yang kurang cekap.


✓ Elakkan menggunakan penjana ozon


Ozonators sangat berkesan dalam meneutralkan sebatian organik yang tidak menentu dan bahan kimia di udara. Tetapi ini tidak sesuai untuk ruang tamu.


Di samping itu, elakkan daripada menapis VOC elektronik lain, seperti PCB atau plasma. Sekiranya anda mempunyai masalah asma atau pernafasan, mereka bekerja dengan perlahan dan menghasilkan ozon, yang tidak sesuai.


Jika pembersih mempunyai beberapa tambahan elektronik, pastikan ia diluluskan karbohidrat.


✓ Dibina dalam sensor VOC


Untuk kemudahan anda, anda boleh memilih pembersih udara dengan sensor VOC terbina dalam. Ia secara automatik akan menyesuaikan kelajuan kipas mengikut tahap VOC dalaman. Walau bagaimanapun, ciri ini tidak biasa dalam pembersih udara pengguna. Anda sentiasa boleh mendapatkan TVOC dan sensor formaldehid untuk memantau kepekatan VOC di rumah anda dalam masa nyata.

Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen