Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Alkaline Reverse Osmosis Air Purifier Air » Apakah Hidrogen Alkaline RO Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier dengan penapis dan bagaimana ia berfungsi?

Apakah Hidrogen Alkaline RO Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier dengan penapis dan bagaimana ia berfungsi?

Views:0     Pengarang:Pengilang Pembersih Air China     Masa Terbitkan: 2021-11-19      Asal:https://www.olansichina.com/

Apakah Hidrogen Alkaline RO Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier dengan penapis dan bagaimana ia berfungsi?

Apakah Hidrogen Alkaline RO Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier dengan penapis dan bagaimana ia berfungsi?

HidrogenAlkaline Ro Reverse Osmosis Pengiriman Air Dispenser AirBerkesan meningkatkan kualiti dan rasa air, oleh itu menjadikannya selamat dan sihat untuk diminum. Ia berguna dalam aplikasi komersil, perindustrian, dan kediaman dan mempunyai pelbagai manfaat. Oleh kerana peningkatan tahap pencemaran dan kenaikan kadar penyakit yang disebabkan oleh air yang tercemar, pembersih pemburuan air osmosis yang terbalik adalah penting untuk setiap rumah. Ia menggunakan proses osmosis terbalik (RO) untuk menghasilkan air minuman yang selamat dan sihat.


Terdapat beberapa kaedah pembersihan air, bagaimanapun, osmosis terbalik pada masa ini antara teknologi yang paling banyak digunakan dan canggih dalam penapisan air dan rawatan. Untuk tujuan artikel ini, apa yang membalikkan pembersih air osmosis yang terbalik dan bagaimana ia berfungsi akan dibincangkan.

Olansi China Air Purifier Factory (12)

Apakah RO Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier?

Ro Reverse Osmosis Pengirim Air Purifier menggunakan proses osmosis terbalik untuk membersihkan air. Osmosis terbalik (RO) adalah prosedur rawatan air yang memaksa air bersih (air paip, air hujan, dan air dari sungai, sungai, dan semulajadi) melalui membran dengan liang kecil di bawah tekanan tinggi untuk menapis zarah yang tidak diingini (bahan pencemar) dan sisa-sisa Garam, kotoran, dan klorin dari air minuman. Di samping penyingkiran residu dan bahan pencemar, pemburuan pembersih air osmosis yang terbalik boleh di samping membuang mikroorganisma, menghasilkan air yang murni dan sihat untuk diminum.


Pori-pori kecil dalam membran pemburuan penulenan air osmosis ROVE adalah kira-kira 0.0005μm (mikrometer) atau kurang. Ini menjadikannya sukar bagi kebanyakan bahan pencemar (dengan saiz yang lebih besar) untuk ditapis. Walau bagaimanapun, disebabkan saiz molekul air, mereka boleh melalui liang membran. Zarah-zarah ini (kekotoran) saiz besar dipisahkan dan dibasuh di longkang secara berterusan.


Apakah bahan pencemar yang dikeluarkan oleh pembersih pembersih air osmosis RO?

Ro Reverse Osmosis Penyuntur Dispenser Air Menghapuskan kira-kira 99.9 peratus daripada pepejal yang benar-benar terlarut (TDS) dari sumber air. TDS mewakili kepekatan semua bahan yang dibubarkan di dalam air. Ia terdiri daripada bahan organik dalam jumlah yang kecil dan garam tak organik.


Garam anorganik yang biasa ditemui di dalam air termasuk kalium, natrium, magnesium, kalsium, karbonat, bikarbonat, sulfat, fluorida, dan nitrat. Mineral ini boleh berasal dari sumber yang berbeza, kedua-dua aktiviti manusia dan semulajadi.


Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bahan pencemar yang proses osmosis terbalik tidak dapat dikeluarkan sepenuhnya. Pencemar ini termasuk racun perosak, hidrogen sulfida, herbisida, dan beberapa sebatian organik.


Bagaimanakah RO Reverse Osmosis Air Dispenser Purifier berfungsi?

Air yang dihasilkan oleh aRO Reverse Osmosis Penyulingan Air PurifierMelalui empat peringkat untuk menjadi sesuai untuk diminum:


• Penapis karbon

• membran osmosis terbalik

• penapis pasca karbon


1. Penapis karbon

Apabila air (dari paip, aliran, sungai, atau musim semulajadi) memasuki pembersih dispenser air osmosis RO terbalik melalui paip yang disambungkan kepada pembersih, ia melangkah ke atas arang yang diaktifkan atau pra-penapis karbon. Karbon diaktifkan, yang dikenali juga sebagai arang yang diaktifkan, adalah karbon yang diproses atau ditapis untuk mempunyai liang-liang yang kecil, rendah. Pori-pori volum rendah ini meningkatkan kawasan permukaan pra-penapis karbon yang digunakan untuk penjerapan.


Penapisan karbon atau arang yang diaktifkan adalah antara pelbagai proses yang digunakan secara popular dalam rawatan air untuk menghilangkan pencemaran dalam bentuk bahan organik; Dan kerana ia juga boleh mengeluarkan bahan pencemar yang menyebabkan bau, ia selalu digunakan untuk membuat air lebih lazat untuk minum.


Melalui penjerapan, sisa-sisa seperti plumbum, klorin, sebatian organik yang tidak menentu (VOC) juga dikenali sebagai bahan pencemar air, dan pencemar yang menyebabkan bau melekat pada arang yang diaktifkan atau pra-penapis karbon. Pencemar atau bahan pencemar ini terperangkap dan tidak boleh bergerak ke peringkat penapisan air seterusnya.


2. membran osmosis terbalik

Walaupun pra-penapis karbon memberikan penapisan berkesan air yang dimakanRO Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier, penapis bijih karbon yang diaktifkan tidak dapat menghilangkan mineral terlarut atau garam dari air. Dalam kes ini, membran osmosis terbalik menjadi lebih berkesan. Membran separa permeabel yang berkesan boleh mengeluarkan kira-kira 99% bahan bukan organik. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa kekotoran (sangat kecil) yang boleh bergerak melalui liang-liang membran osmosis terbalik.


3. Penapis pasca karbon

Seperti yang dikatakan sebelum ini, sesetengah bahan pencemar sangat kecil dan mereka bergerak melalui membran osmosis terbalik. Bahan pencemar ini dikeluarkan oleh penapis pasca karbon. Karbon pasca penapis merangkul bahan kimia sisa tertentu dalam tahap penapisan air ini.


4. Remineralisasi air selepas osmosis terbalik

Ro Reverse Osmosis Pengiriman Air Purifier mengandungi penapis remineralisasi. Dari yang pertama hingga peringkat ketiga proses penapisan air yang dibincangkan dalam artikel ini, TDS atau garam tak organik yang dibubarkan seperti magnesium, kalium, dan kalsium dikeluarkan melalui proses osmosis terbalik. Proses remineralisasi air yang dihasilkan oleh osmosis terbalik menambah kandungan mineral ini.


Air dengan kepekatan minimum pepejal terlarut atau garam tak organik mempunyai rasa rata. Bagi ramai orang, rasa rata ini tidak diingini. Remineralisasi meningkatkan rasa dan kealkalian air.


Pra-rawatan untuk pembersih air osmosis terbalik

Membran dan penapis yang terkandung dalam pemburuan pembersih air osmosis yang terbalik boleh menjadi lebih cepat daripada yang dijangkakan oleh beberapa bahan pencemar. Ini mengurangkan kegunaan membran dan penapis. Pra-rawatan membantu mencegah pencemaran, kerosakan kimia, skala, dan kegagalan mekanikal.


Secara ekonomi, air pra-merawat sebelum osmosis terbalik adalah kebanyakan masa yang sesuai. Oleh itu, pra-rawatan air lebih berguna secara komersil daripada di rumah.


Secara amnya terdapat empat peringkat pra-rawatan air untuk aRO Reverse Osmosis Penyulingan Air Purifier.


1. Pemeriksaan bahan pepejal

Pertama, bahan pepejal dihapuskan dari air. Ini menghalang pencemaran membran RO akibat pertumbuhan biologi. Ia juga meminimumkan kerosakan yang berpotensi pada pam air.


2. Penapisan kartrij

Kekotoran saiz antara 3 hingga 5 μm dikeluarkan melalui penapis kartrij, yang diperbuat daripada polipropilena.


3. Dosing.

Bakteria dan pelbagai penyebab penyakit mikro-organisma dikeluarkan melalui ejen pengoksidaan yang boleh bertindak sebagai biosida, sebagai contoh, klorin. Ini menghalang bakteria daripada mengumpul permukaan membran


4. Pelarasan PH.

Alkalinitas, pH, dan kekerasan air boleh menyebabkan penskalaan dalam pembersih air osmosis terbalik. Fasa pra-rawatan ini mengubahsuai pH air dan meminimumkan skala yang disebabkan oleh kalsium karbonat. Inhibitor skala juga boleh ditambah untuk memperlahankan atau mencegah sebarang jenis penskalaan dalam sistem air osmosis terbalik.

Kilang Purifier Air Olansi China (14)

Kesimpulannya

Sekiranya anda mahukan sistem penapisan air yang akan menawarkan air minuman yang segar dan selamat dengan rasa yang hebat, untuk rumah atau pejabat anda, pemburuan pembersih air osmosis yang terbalik adalah kaedah pemurnian air yang biasa dan kos efektif. Pembersih menggunakan pelbagai peringkat yang dibincangkan dalam artikel ini untuk menghasilkan air remineralized dengan rasa lazat yang selamat untuk diminum. Untuk lebih lanjutHidrogen Alkaline RO Reverse Osmosis Dispenser Air PurifierDengan penapis dan bagaimana ia berfungsi, anda boleh membayar lawatan ke Olansi China dihttps://www.olansichina.com/alkaline-reverse-osmosis-water-purifier.html.Untuk maklumat lanjut.

Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen