Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Pembersihan Udara » Panduan terbaik untuk memilih pembersih udara yang betul

Panduan terbaik untuk memilih pembersih udara yang betul

Views:1     Pengarang:Editor tapak     Masa Terbitkan: 2016-04-20      Asal:Tapak

Panduan terbaik untuk memilih pembersih udara yang betul

Sekiranya anda mengambil berat tentang kesihatan anda secara keseluruhan, anda boleh mengambil berat tentang apa yang ada di udara yang anda nafas. Malah rumah kita penuh dengan pencemar, yang boleh menjejaskan kesihatan dan kebahagiaan anda. Aktiviti harian boleh mengisi rumah anda dengan bahan pencemar dan alergen.


Memilih pembersih udara yang betul boleh mengelirukan. Terdapat banyak carta, kajian dan pensijilan pada pembersih udara. Ia penting untuk sampai ke bahagian bawah semua data dan membuat keputusan yang betul. Berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk memilih pembersih udara.


Olansi-air-pembersih


Apabila mempertimbangkan penggunaan pembersih udara, kami mencadangkan agar anda mengambil langkah-langkah berikut dalam proses penggunaan:


 • Kirakan saiz bilik menggunakan pembersih udara.

 • Pilih pembersih udara dan pembersih udara dalaman yang cukup tinggi.

 • Pilih jenis penapisan yang anda perlukan untuk memberi perhatian khusus kepada.

 • Pastikan anda tinggal dengan pembersih udara. Bunyi dan kos yang berterusan adalah faktor yang perlu anda pertimbangkan.

 • Elakkan menggunakan pembersih udara yang menyebabkan pencemaran udara dalaman. Ozon menghasilkan pembersih udara harus dielakkan di semua kos.


Tahu apa yang anda beli?


Walaupun sesetengah pengeluar mendakwa bahawa tiada pembersih udara akan menghilangkan 100% pencemar dan alergen dari udara di rumah anda. Masalahnya ialah pembersih udara hanya boleh membersihkan udara yang melaluinya. Alergen dan bahan pencemar melekat pada permaidani, perabot dan permukaan keras, menunggu untuk terganggu kembali ke udara.


Apabila membeli Air Purifier, perkara-perkara berikut perlu dipertimbangkan untuk memastikan prestasi terbaik.


 • Di manakah anda akan menggunakan pembersih?

 • Adakah anda mempunyai keperluan khas, seperti menghapuskan haiwan peliharaan atau residu merokok?

 • Bandingkan Penilaian CADR.

 • Peralatan pembelian dengan teknologi penapis udara kecekapan yang tinggi.

 • Dapatkan pembersih dengan tahap bunyi terendah yang mungkin.

 • Pertimbangkan kos penggantian dan penyelenggaraan penapis.

 • Fikirkan tentang sama ada anda perlu menghidupkan dan mematikan pembersih telefon anda.


Bilik-bilik berbeza dalam saiz


Sebelum anda meneruskan, anda harus memutuskan apa yang penulen udara matlamat anda. Pembersih udara bebas yang paling mudah alih akan segera menapis udara di dalam bilik. Anda harus memastikan bahawa pembersih yang anda beli cukup besar untuk menyesuaikan saiz bilik yang anda mahu penapis. Pembersih udara diklasifikasikan mengikut kadar penghantaran udara bersih (CADR).


Mengenai CADR - Mengapa begitu penting?


Semakin besar nombor CADR yang disenaraikan di pembersih udara, lebih banyak zarah penapis menghilangkan dari udara. Secara amnya, yang lebih besar bilik, yang lebih besar nombor CADR yang anda mahukan. Tiada standard industri untuk nombor CADR yang berkaitan dengan saiz bilik. Kebanyakan masa, pengeluar akan menyenaraikan saiz bilik yang disyorkan pada pakej.


EPA dalam \"merekaPanduan untuk pembersih udara di rumah, \"membuat cadangan ini mengenai CADR dan saiz bilik

Size Cleaner Air Portable untuk penyingkiran zarah:

Kawasan bilik di kaki persegi 100 200 300 400 500 600
CADR Minimum dalam CFM 65 130 195 260 325 390

Cadrs dikira berdasarkan siling 8 kaki dan 5 perubahan udara sejam. Jika anda mempunyai siling yang lebih tinggi, dan anda memerlukan perubahan udara tersuai sejam, kemudian hitung kadr minimum yang diperlukan.


Apa yang ada di udara? Apa yang anda mahu hapuskan?


Bahan pencemar dan alergen berbeza-beza mengikut saiz, bentuk dan bentuk. Secara umumnya, terdapat dua jenis pencemar dan alergen.


 • partikulat

 • Gas


Kedua-dua jenis pencemar memerlukan pelbagai jenis penapis. Apabila mempertimbangkan apa pembersih yang terbaik untuk anda, anda harus mempertimbangkan jenis penapis yang digunakan pembersih untuk menghilangkan bahan pencemar.


Zarah - habuk, debunga dan asap


Pencemar ini termasuk alergen seperti debunga dan haiwan kesayangan, serta residu asap yang terapung di udara. Sekiranya debu adalah masalah di kawasan anda, pembersih udara dapat membantu mengurangkan masalah juga. Secara umum, semakin tinggi tahap CADR dan semakin cepat kelajuan kipas, lebih baik kesan penapis dalam menghilangkan zarah.


Sesetengah pengeluar pembersih udara menawarkan penapis khas untuk bahan pencemar atau alergen tertentu. Semak pakej dan arahan yang dilampirkan pada pembersih udara untuk menentukan sama ada terdapat penapis yang berdedikasi untuk keperluan anda.


Gas - kita bernafas sepanjang masa


Kita hidup dengan menghirup gas. Oksigen adalah gas utama di mana kita hidup. Walau bagaimanapun, terdapat beribu-ribu gas lain yang boleh mencemarkan udara di rumah anda, hanya pendedahan harian. Gas sisa ini mungkin datang dari pelbagai sumber:


 • Cat baru atau memasang penutup lantai baru. Pelekat yang digunakan dalam cat akan melepaskan gas yang mungkin alergen atau toksik.

 • Bahan bangunan yang lebih tua akan melepaskan formaldehid dan gas lain apabila penuaan.

 • Plastik yang digunakan untuk penutup dinding, countertop dan perabot melepaskan gas berbahaya.


Secara umumnya, jenis penapis terbaik untuk merawat gas sebagai bahan pencemar diaktifkan penapis karbon. Karbon diaktifkan adalah bahan yang baik untuk menyerap dan memelihara gas toksik dan berbahaya. Pilihan terbaik adalah kombinasi karbon diaktifkan dan penulen udara penapis udara kecekapan tinggi.


Pemahaman lanjut mengenai bahan pencemar udara dalaman dan sumber mereka.


Tahap Kebisingan - Hidup dengan Penulen Udara


Ramai pengeluar akan menandakan tahap bunyi pada pakej. Jika anda menghabiskan banyak masa di bilik yang sama dengan pembersih udara, ini boleh menjadi penting. Pencemaran bunyi adalah menjengkelkan sebagai pencemaran udara. Mencari pembersih udara dengan tahap bunyi terbaik dan ciri-ciri lain yang anda perlukan adalah pertimbangan yang penting.


Secara umumnya, pembersih udara dengan tahap bunyi 50 dB sesuai untuk kebanyakan ruang tamu. Peti sejuk moden menghasilkan kira-kira 50 desibel bunyi apabila mereka berlari. Bagi kebanyakan orang, ini adalah tahap bunyi yang hampir tidak mengganggu.


Lebih dari harga pembelian - apakah kos operasi?


Membeli pembersih udara akan menambah lapisan lain untuk belanjawan anda. Menjalankan pembersih udara 24 jam sehari akan menambah kos utiliti tambahan kepada belanjawan keluarga anda. Kami mencadangkan anda mencari pembersih udara dengan Label Star Energy \"Tenaga Star bermaksud peranti memenuhi piawaian EPA yang ketat untuk kecekapan tenaga.


Pastikan pembersih udara anda berjalan pada kecekapan maksimum


Satu lagi lapisan kos, bersama dengan pembersih udara anda, adalah kos penyelenggaraan. Kos terbesar yang berkaitan dengan operasi pembersih udara adalah untuk menggantikan penapis. Sebelum membeli mana-mana pembersih udara, membeli-belah untuk menentukan kos penggantian penapis. Terdapat banyak pilihan, dan julat harga penggantian penapis adalah luas.


Jangan beli apa-apa - pembeli berhati-hati


Terdapat beberapa jenis pembersih udara yang harus anda elakkan. Satu jenis tidak disyorkan sama sekali dan mungkin mengurangkan kualiti udara bilik.


 • Elakkan ozon menghasilkan pembersih udara- Sesetengah pembersih udara, terutama yang menggunakan precipitator elektrostatik, ionizers atau lampu ultraviolet, menghasilkan ozon. Ozon adalah perengsa paru-paru yang diketahui. Jika seseorang dalam keluarga anda mempunyai penyakit paru-paru, jenis pembersih udara ini boleh menyebabkan lebih banyak masalah daripada menyelesaikannya.

 • Memilih pembersih udara adalah tersenarai- Menggunakan sebarang peralatan elektrik tanpa tersenarai yang tersenarai adalah berbahaya. Produk yang belum diuji dan tidak tersenarai meningkatkan kemungkinan kebakaran elektrik.

 • Semak sama ada terdapat tahap CADR yang disahkan pada pakej- Pengilang yang bereputasi akan melabel pakej untuk menunjukkan tahap CADR yang diuji oleh makmal yang diperakui. Jika tidak ada label sedemikian pada pakej, kualiti pembersih udara mungkin ragu-ragu.


Buat pilihan - memenuhi keperluan anda


Mencari pembersih udara yang betul untuk memenuhi keperluan anda tidak semestinya pengalaman yang menggalakkan. Mengetahui apa yang anda perlukan dalam pembersih udara anda adalah faktor utama dalam menentukan penulen udara yang sesuai dengan keperluan anda. Berikutan nasihat langkah demi langkah kami menjadikan proses lebih mudah dan lebih mudah.


Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen