Pembersih udara Olansi, pembersih udara, Meningkatkan Kualiti Udara Dalaman Anda
Kamu di sini: Rumah » Blog. » Alkaline Reverse Osmosis Air Purifier Air » Mesin air berkarbonat komersial: Mengapa anda mungkin memerlukan pembuat air berkilauan tanpa CO2

Mesin air berkarbonat komersial: Mengapa anda mungkin memerlukan pembuat air berkilauan tanpa CO2

Views:0     Pengarang:Pengilang dispenser air berkilauan komersial     Masa Terbitkan: 2024-04-11      Asal:https://www.olansgz.com/commercial-carbonated-water-machinewhy-you-may-need-a-sparkling-water-maker-without-co2/

Mesin air berkarbonat komersial: Mengapa anda mungkin memerlukan pembuat air berkilauan tanpa CO2

Mesin air berkarbonat komersial: Mengapa anda mungkin memerlukan pembuat air berkilauan tanpa CO2

Menggunakan a pembuat air berkilau tanpa CO2 Tangki adalah cara yang sangat murah dan mudah untuk membantu anda membuat air gelembung anda. Kenapa ini adalah cara yang sangat baik untuk membuat air berkilauan anda, anda tidak mahu berkompromi pada tahap karbonasi.

Karbon adalah mengapa anda mempunyai semua minuman keras dalam minuman anda. Inilah yang memberikan soda berasaskan air anda semua semangat dan oomph yang memberikannya rasa yang lazat. Walau bagaimanapun, terdapat banyak lagi untuk membuat air berkilauan dengan gas karbon dioksida.

Di rumah atau pejabat, cara biasa berkarbonat air adalah melalui tangki CO2. Adakah terdapat cara alternatif untuk menggunakan CO2 untuk air soda? Nasib baik untuk pencinta minuman keras, ada pilihan lain untuk membuat air soda tanpa CO2.

Pengilang pembuat sodaPengilang pembuat soda

Apakah air berkarbonat?

Air berkarbonat melibatkan penggabungan air normal dengan gas karbon dioksida. Oleh kerana gas CO2 berada di bawah tekanan tinggi, ia menghasilkan gelembung di dalam air sebaik sahaja ia bercampur. Hasil campuran kimia ini biasanya ditambah dengan perisa dan aditif untuk dinikmati sebagai minuman, minuman, dan sebagainya. Rasa dan sensasi kesemutan dari minuman ini (tanpa rasa dan bahan tambahan) dihasilkan oleh tindak balas kimia antara karbon dioksida dan air. Air berkarbonat sangat berasid dan mempunyai tahap pH antara 3 dan 4.


Bagaimana anda boleh membuat air berkilau tanpa CO2

Di dunia Pengilang pembuat soda, membuat air berkilauan tanpa CO2 adalah ungkapan biasa. Ekspresi ini secara amnya bermakna bahawa air berkilauan dihasilkan tanpa menggunakan tangki CO2 biasa. Kaedah ini disiapkan dengan menggunakan ejen lain yang mengandungi CO2. Ini bermakna pembuat air berkilauan tanpa tangki CO2 mengurangkan saiz keseluruhan mesin. Pada dasarnya, air berkarbonat dihasilkan dengan mencampurkan ejen dengan air. Reaksi kimia berfungsi untuk menghasilkan air berkilauan. Salah satu sebab utama untuk mempertimbangkan air berkilauan tanpa tangki CO2 ialah tangki boleh mahal. Tambahan pula, mereka mengambil banyak ruang.


Pembuat air soda alternatif: 4 cara untuk menghasilkan air berkilauan tanpa tangki CO2

Sekiranya anda baru ke dunia pembuat air berkilauan, anda akan tahu bahawa ramai orang mendapati tangki CO2 yang rumit. Selain hakikat bahawa mereka mengambil banyak ruang di dapur, mereka juga boleh menjadi mahal. Oleh itu, mereka biasanya mencari cara lain untuk menghasilkan air soda tanpa tangki CO2. Kaedah ini termasuk:


  1. Soda Siphons

Sekiranya anda memerlukan cara yang sangat mudah alih dan mudah untuk membuat air kegemaran anda, maka anda perlu menggunakan soda siphons. Menggunakan kaedah ini bermakna anda tidak perlu menggunakan tangki CO2 konvensional. Menggunakan Soda Siphons untuk menghasilkan air berkilauan mempunyai banyak faedah kerana ia adalah salah satu kaedah yang paling mudah alih yang tersedia. Soda Siphons adalah produk terbaik yang paling dekat dengan menggunakan tangki CO2 sebenar. Jika anda perlu menggunakan pembuat air berkilauan tanpa tangki CO2, maka ini adalah pilihan terbaik. Mereka biasanya mudah alih dan datang dalam bentuk yang anggun. Ini bermakna mereka boleh digunakan di pihak. Di samping itu, anda boleh memasangnya dengan mudah. Kemudian sekali lagi, mereka sangat berpatutan dan alternatif yang hebat untuk menggunakan tangki CO2. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak mendapat paras pengkarbonan yang diperlukan berbanding dengan tangki CO2.


  1. Cuka dan baking soda

Cuka dan baking soda adalah reagen sehari -hari penting yang kami gunakan untuk kebanyakan penyelesaian DIY. Mereka membuat tindak balas kimia semulajadi yang menghasilkan gelembung semulajadi. Menggunakan bahan -bahan ini, anda boleh menghasilkan air berkarbonat DIY anda sendiri. Dan manfaat besar kaedah ini ialah anda tidak memerlukan pembuat air yang berkilauan. Tetapi anda hanya memerlukan beberapa barangan asas seperti bahan -bahan dan dua botol. Botol datang dengan air dan bahan -bahan (cuka dan baking soda). Apabila anda sudah bersedia, goncangkan campuran. Kemudian letakkannya dan tonton borang gelembung anda. Ini adalah cara yang sangat asas untuk menjadikan air berkilauan anda jika anda tidak mahu menggunakan kanister CO2 biasa.


  1. Ais kering

Ini adalah satu lagi kaedah yang menarik untuk mengukir air anda tanpa tangki CO2. Kaedah langsung ini mempunyai ais kering, iaitu karbon dioksida dalam keadaan beku. Proses ini mungkin tidak melibatkan pembuat air yang berkilauan. Ini adalah kaedah yang sangat asas yang melibatkan menambah satu paun ais kering ke gelen air. Anda membuat tindak balas yang menyebabkan pengewapan dan kabus. Proses ini juga menghasilkan karbonasi yang menghasilkan air berkarbonat.


  1. Sparkle Sachets

Anda boleh menghasilkan air berkilauan tanpa CO2 dengan menggunakan sachet berkilauan. Ini sangat bermanfaat kerana proses ini melibatkan kaedah yang mudah. Pembuat air berkilauan yang anda gunakan dalam kes ini, adalah sekecil alat dapur. Pembuat air berkarbonat kelihatan seperti pembuat kopi biasa. Ini bermakna ia datang dengan jejak yang lebih kecil dan tidak akan mengambil banyak ruang di meja anda. Dengan sangat sedikit butang untuk dimainkan, ini adalah salah satu cara yang paling mudah dalam senarai ini untuk anda menjana air berkilauan. Ini adalah kaedah yang sangat mudah apabila anda mengisi ruang tertutup dengan air. CO2 dalam kes ini dihasilkan oleh pencampuran natrium bikarbonat dan asid sitrik. Satu manfaat pilihan ini ialah karbonator tidak akan mengganggu rasa dan kesucian minuman. Anda hanya akan mengisi tekstur zesty dan minuman keras. Pembuat ini juga dilengkapi dengan kira -kira 5 tahap karbonasi yang berbeza, yang lebih tinggi daripada pembuat soda biasa dengan tangki CO2.

dispenser air berkarbonat countertopdispenser air berkarbonat countertop

Faedah membuat air berkilauan tanpa tangki CO2

Salah satu kelemahan membuat air berkilau adalah hakikat bahawa tangki CO2 boleh menjadi masalah. Oleh kerana cabaran yang ditawarkan oleh komponen ini, terdapat banyak alternatif untuk menghasilkan minuman kegemaran anda. Menawarkan air berkilauan anda tanpa tangki COS manfaat berikut:

  • Ia kurang mahal.

  • Ia adalah proses yang mudah.

  • Tidak mengambil banyak ruang sebagai kaedah asal.

Untuk lebih lanjut mengenai mesin air berkarbonat komersial: Mengapa anda mungkin memerlukan pembuat air berkilauan tanpa CO2, anda boleh melawat olansi di https://www.olansgz.com/top-questions-about-countertop-sparkling-water-dispenser/ untuk maklumat lanjut.


Artikel asal dari: https://www.olansgz.com/commercial-carbonated-water-machinewhy-you-may-need-a-sparkling-water--hithout-co2/


Produk Berkaitan

TENTANG OLANSI
Olansi Healthcare Co., Ltd adalah pengeluar profesional produk kesihatan Pembersih Udara, Air Hidrogen, Pembersih Air dan lain-lain, pengalaman lebih dari 12 tahun sejak 2009 di Guangzhou, China. Kilang acuan suntikan 60,000 m2 sendiri, kilang penapis sendiri, kilang acuan sendiri, kilang pemasangan sendiri! Makmal profesional 600 meter persegi, 30 pasukan R&D jurutera. Kami profesional dalam perkhidmatan ODM, OEM! 3,000 keping setiap hari kapasiti pengeluaran! Ujian penuaan 100% untuk pengeluaran besar-besaran! Kelulusan CE, CB, RoHs, SASO, CQC, CCC & ISO 9001: 2008!
HUBUNGI OLANSI
\"Buidling 1, No.1 Haiyi Street, Bandar Lanhe, Daerah Nansha, Guangzhou, China
0086-15915736889.
daniel@olansgz.com
Copyright © 2021. Olansi Healthcare Co., Ltd. Mesin Air Hidrogen